30.3.14

Trend: Slip-ons

Under ett flertal år har skomärket Vans varit mycket populärt bland den unga skaran, speciellt inom skate-kulturen. Specifikt slip-on modellen, som är namnet för skon utan snörning, är en unisex-variant som används av en stor del ungdomar runtom i världen - kanske allra främst i USA.

Sedan förra vårsäsongen har dock trenden expanderat från gatu-modet till den internationella, stora modescenen. Nu till våren har flertal designers omfamnat denna skotrend, där slip-on modellen var ständigt förekommande under visningarna liksom skoföretagens nysläppta kollektioner. Lyxiga modehus som Givenchy, Céline och Kenzo är i framkant och pryder samtliga fashionistas fötter i vår - vilket tydligt fångades av streetstyle-fotografernas kameror under modeveckan. Även Vans har uppdaterat sina modeller i mer lekfulla, roliga varianter.


















Till skillnad från original-modellen har slip-on skon fått ett uppdaterat utseende där märken har lekt hej vilt med valet av material och mönster. Vanligt förekommande och omsnackade, inte minst i bloggvärlden och en variant värd att satsa på till våren är modellen i reptilskinn eller ponnyhår - intressanta material som ger denna sko en modern, edgy look. Gillar du mönster är skon i leopard, paisley eller rutigt ett säkert kort som bidrar med en lekfull, rolig twist i din garderob.

Slip-on - varianter 

Jag har gått igenom och tagit fram ett urplock av vårens alla slip-on modeller - där både klassiska Vans-modeller samsas med nya, uppdaterade versioner - i både budget- och lyxklasser.

Steve Madden x the Blonde Salad -  Givenchy  - H&M
Kurt Geiger -  Steve Madden x the Blonde Salad
Kurt Geiger -  Saint Laurent  - Givenchy


Vans - Rivieras
Kurt Geiger - Sam Edelman
H&M - Dolce Vita


Vans - Mother of Pearl x2
Zara -  Vans  - Givenchy
Vans -  Zara  - unknown


Själv kommer jag förhoppningsvis lyckas haffa H&Ms fräcka reptilvariant, men skulle inte tacka nej till dyrgriparna från Givenchy eller Céline. Vilken modell vill ni satsa på i vår...?



Givenchy















Givenchy

pic via google, sthlmstreetstyle


Until next time, 

 Isabell


26.3.14

Inspiration - Isabeli Fontana for 25 Magazine s/s 13 issue








Naturligt, bohemiskt - effortless. 
Isabeli Fontana för 25 Magazine's vår/sommar 2013-nummer är en editorial av rang. Fjolårets modeserie ger mig stark nostalgi av de varma, härliga sommarmånaderna.
En enkel, bohemisk look med blusar och mycket denim ger starka Isabel Marant-vibbar. Det perfekta, lockade håret och den naturliga, nakna makeupen är en beautylook som känns fräsch under kommande sommartider. Hela mode-storyn andas perfektion och får mig att längta till varmare tider och lata dagar på stranden under den stekande solen - ett scenario som förhoppningsvis inte är så långt borta....



Until next time, 

 Isabell

22.3.14

Style icon: Diane Kruger

Denna veckas stilikon är den tysk/amerikanska skådespelerskan Diane Kruger. Diane har en stil som tilltalar många kvinnor runtom i världen - läser vi vidare kommer ni inse varför. 

Diane Kruger är idag 37 år gammal och föddes i juli 1976 den lilla staden Algermissen, Tyskland. I de unga åren drömde hon om att bli en professionell ballet-dansare, något som hon ägnade sig åt under hela ungdomen då hon studerade på det prestigefyllda Royal Ballet i London. En knäskada stoppade hennes drömmar inom dansvärlden och hon fortsatte istället sin resa inom modellbranschen vilket förde henne till modets huvudstad, Paris. Här fick hon jobb för bl.a. Dior, Yves Saint Laurent, Jil Sander och Armani - ett imponerande CV för en tjej som precis upptäckt branschen. 
Efter att ha tagit några teater-klasser upptäckte hon kärleken för skådespeleri och teater, som hon sedan valde att satsa fullhjärtat på - resten är historia.
Diane är idag gift med skådespelaren Joshua Jackson. Hon har medverkat i filmer såsom Wicker Park, National Treasure (1&2), Troja, The Host och numera dramaserien The Bridge

Förutom den pågående skådespelarkarriären har hon en engagerad roll i modebranschen. Hon har varit ansiktet utåt för Chanels skönhetslinje och Calvin Klein.  Diane har känt Chanels chefdesigner Karl Lagerfeld sedan 16-års ålder och har därav en mycket nära relation till modeskaparen, som hon anser "är som en far" till henne. Detta har kommit att utveckla och bredda hennes ståndpunkt och status inom modebranschen liksom hennes personliga stil. Av omvärlden förknippas hon mycket välförtjänt med ordet "stilikon".

Diane har en stil som många kvinnor enkelt kan relatera till - enkelt sagt kan man säga att hon är lite av en kameleont. Diane stil är klassisk, elegant stil med höga pumps, kavajer och strukturerade klänningar. Detta blandas med en mer modern, cool twist/stilriktning i form av intressanta material, nya former och omfamning av de skiftande trenderna som dominerar under säsongerna. På detta sätt lyckas Diane vara "i nuet" men samtidigt tidlös och ständigt aktuell då hon har en klassisk stil i grunden - som funkar i alla sammanhang!

En elegant, glamourös stil vid festliga sammanhang varvas med en laidback, avskalad och minimalistisk stil till vardags. Inspireras och njut av Dianes stilsäkra looker!



pic via Vogue, Google


Until next time, 

 Isabell